Новини

Пектин и пчелен прашец будят сексуалната мощ

Природни стимуланти крепят потентността

Болести и лекарства пречат на мъжа да стане баща
Болести и лекарства пречат на мъжа да стане баща

Шансът на мъжа да стене баща намалява прогресивно. Крехката му репродуктивна система отчита всичко – хормонални нарушения – дисбаланс на половите хормони; употреба на препарати, които пречат на сперматогенезата – антибиотици, хормони, цитостатици; инфекции и вирусни болести – на първо място заушка; травми на тестисите и разширени вени на скротума – варикоцеле.

Всичко изброено отдалечава възможността на мъжа да създаде семейство. И процентът на тези мъже прогресивно расте. Делът на мъжете с проблема безплодие е 40 – 50%. Отчитайки влошената екология, замърсените води, некачествените храни, половопредаваните болести, прогнозата е за увеличаване на броя на безплодните двойки.

Много природни средства могат да помогнат. Заслужава си да се пробва, защото те доказано не вредят, а надеждно пречистват тялото от добавките в храните и замърсената околна среда.

Два пъти годишно могат да се правят курсове с употреба на пектин. Той има способността да свързва тежките метали и да ги извлича от тялото ни. Може да го приготвим по 2 начина.

Първи вариант. 1 – 2 чаени лъжички пектин на прах се поставят в 300 – 400 мл вода и се разбиват с пасатор.

Другият вариант е пектинът да се разбърка с мед. Две чаени лъжички пектин на прах се разбъркват с малко мед до хомогенизиране. Долива се вода на малки порции при непрекъснато бъркане, докато се получи гъсто желе. Най-добре е пектинът да се приема сутрин на гладно.

Безценна е помощта на чая от каркаде. Той е богат на органични киселини, които разтварят шлаки и токсини и улесняват извеждането им от организма. По този механизъм билката чисти тялото от отровите.

При хормонални проблеми помага билката бабини зъби. Две супени лъжици от нея се варят 5 – 10 минути в 600 мл вода. Чаят се прецежда. През деня от него се изпиват 3 порции.

Ефектът на билката ще се подсили от пчелния прашец. Той е богат на фитохормони (растителни хормони), които имат сходна структура с нашите.

Как да се използва пчелният прашец? 1 – 2 чаени лъжички пчелен прашец се смучат като бонбон до стапянето им в устата. Прашецът може да се смеси с мед. Две чаени лъжички пчелен прашец се смесват с малко мед и вода и се оставят до стапянето на зрънцата – бърка се, за да добие вид на каша. Може да се консумира директно или да се смеси с кисело мляко, нектар или друга храна.

За увеличаване нивата на свободния тестостерон ще помогнат цинк и витамин В6. Приемат се два пъти дневно по една таблетка цинк (2 х 15 мг) и два пъти по една таблетка витамин В6 (2 х 25 мг).

Слънцето също е стимулатор за увеличаване нивото на тестостерона. Активно трябва да се използва времето, подходящо за слънчеви бани. Най-добри резултати се постигат, ако излагането на слънце е без бански гащета.

При разширени вени в областта на скротума – варикоцеле, често се прави операция. За укрепване на вените помага пчелният прашец. Или директно, или на каша, смесен с мед.

Помага и хомеопатията. От препарата Arnica 5 CH се приемат по 3 зрънца сутрин и вечер.

Заедно с арниката се приемат два пъти дневно по 3 зрънца от хомеопатичния препарат Hamamelis 5 CH. Колко дълго ще го пиете, зависи от постигнатия ефект, т.е. колкото бързо намалее отокът и подуването в областта на скротума.

В аптеките има много мазила, съдържащи екстракт от арника, конски кестен, червени лозови листа. Поне веднъж дневно, а по-добре два пъти, те се втриват внимателно до пълно попиване в проблемната зона – скротума.

Чай от гръмотрън, хвощ и хвойна при уроинфекции

Банални възпаления, като цистит, пиелонефрит и простатит, могат да причинят проблеми с оплодителната функция на мъжа. За жалост уроинфекциите не могат да се лекуват достатъчно ефективно с антибиотици и химиотерапевтици. Към старите щамове, причиняващи уроинфекции, като ешерихия коли, ентерококи, клебсиела, протеус и други, се прибавят и нови, като хламидии, микоплазми, уреаплазма.

Един цитат от форум за илюстриране на проблема:

Здравейте, момичета, и аз като всички вас се опитвам да забременея от години. Освен другите проблеми, които лекувам, ми откриха уреаплазма. Пих 2 пъти антибиотици – клацид и гентамицин, но без резултат. Иначе обиколих доста доктори и мнението на някои от тях беше, че при някои пациенти тази бактерия не може да бъде излекувана. Моля, ако има още момичета, които са имали този проблем, нека споделят дали са се излекували и след колко курса с антибиотик. Ако може, даже споделете кой антибиотик сте пили. А на мъжа ми никой доктор не е правил изследвания за тази бактерия, просто изписват антибиотика и за двамата за 10 дни. И при вас ли беше така?

Много примери може да се покажат за сериозността на проблема, но тези, които са имали проблем с упорита уроинфекция, си го знаят добре.

Тук ще препоръчам една комбинация от три билки, която е с много добър ефект. Смесват се по 70 г корени от гръмотрън и полски хвощ и 30 г плодове хвойна. Две супени лъжици от тази смес се варят 5 минути в 500 – 600 мл вода и се запарват още 15 минути на загасен котлон. Чаят се прецежда и се изпива на 3 порции на гладно или 30 минути преди хранене.

Арника помага при травми на тестисите

Травмите на тестисите също създават проблеми. Лечението е както при варикоцеле – арниката е най-важна. При прясна травма се приемат по 3 зрънца през 1 – 2 часа. Мехлемите, съдържащи екстракт от арника, конски кестен, се прилагат 3 – 4 пъти през деня. Има и хомеопатични препарати в аптеките за вътрешна и локална употреба.

Клей за железен имунитет

Настойката от пчелен клей помага за подобряване на имунния статус. С малко вода се приемат два пъти дневно по 20 – 30 капки от тази настойка.

Добър е и ефектът на пробиотиците. Има вносни, но българските са по-добри. 2 – 3 пъти дневно се приемат по 1 – 2 таблетки или капсули български пробиотик. Пробиотиците са живи клетки, които живеят в съдружие с нашите полезни чревни бактерии и взаимно се подкрепят.

Автор(и): д-р Атанас Михайлов
Източник:

Монитор

Снимка:

© Kati Molin | Dreamstime.com