НОВИНИ

Лекарства и добавки

Повишена температура при дете – какво да правим?

Електронен термометър

Обикновено родителите поставят термометър, когато забележат „някакви симптоми“ при детето, например то става вяло, капризничи, оплаква се от болки или отказва да се храни.

Българинът гълта най-много таблетки в Европа

Лекарствата се усвояват по-добре с повече вода

Българинът гълта най-много таблетки спрямо всички останали в Европа, показват фармацевтични проучвания. Сънародникът ни е безкритичен към всичко, което му предлага пазарът, вярва на рекламираните медикаменти и хранителни добавки и си ги набавя на своя глава, без да се консултира с лекар, винаги когато джобът му позволи.

На „ти“ със слънцето

При жените меланомата се развива по-често по краката

Няма нищо по-приятно от това да се припичаш на слънце. Особено след зимата и влажната пролет, която е проникнала до костите. И всеки път, когато лъчите затоплят кожата и душата, вътрешният глас се обажда „опасно е“.

Информация относно употребата на антивирусни препарати през есенно-зимния сезон 2012 – 2013 г.

Антивирусните препарати не са заместители на противогрипните ваксини

Информация за граждани

Може ли грипът да бъде излекуван?

Давайте пробиотици с дрожди

Честа причина за проблеми със стомаха са гъбичките

Най-честа причина за разстройство и нестабилност на стомаха е така наречената осмотична диария. Тя често не се дължи на конкретен причинител, а е резултат от нарушена резорбция в червата. В тези случаи пробиотиците са много подходящи, но тези, които съдържат дрожди.

Чесънът увеличава токсичното действие на парацетамола

Млякото и млечните храни не бива да се приемат с тетрациклин и доксициклин

Мнозина от нас се привързват към любимото хапче – било то дежурния за всички инфекции антибиотик или пък универсалния аспирин. И в един момент започваме да недоумяваме защо то е престанало да ни помага.

Охлювът – новият биостимулант

Helix Aspersa Maxima

Всичко в охлюва е полезно – слуз, кръв, хайвер, месо, черупка. От тях български производители правят концентрирани функционални храни, медицински разтвори и добавки за захранване и възстановяване след операция и болест, енергийни напитки за мускулите, както и козметични продукти.

Успехът на хапчето зависи от часа

От 1 до 3 ч. е идеалното време за лечение на черния дроб

За да бъде максимално ефективно лечението на едно или друго заболяване, хапчетата трябва да се пият в определени часове на денонощието. Ефектът им на действие зависи от разположението на слънцето, показва проучване на американски учени, цитирани от The New York Times. Те твърдят, че:

Свалят цените на 3000 лекарства

Генеричен медикамент

Фармацевтичните производители свалят цените на 3000 лекарства до две седмици, за това се споразумяха представители на фармацевтичните компании с премиера Бойко Борисов и здравния министър Стефан Константинов вчера.

Храни неутрализират лекарства

Хапчета и портокалов сок

В сезона на грипа и настинките нерядко се случва да се тъпчем с лекарства, но вместо да подобрят състоянието ни, няма никакъв ефект. Понякога могат дори да го влошат.

Коментари