НОВИНИ

Алтернативна медицина

10 причини да добавим гинко билоба към хранителния ни режим

Гинко билоба

Съществуват растения, чиито ползи за организма са открити още през Древността. Едно от тях е Гинко билоба, известно като съставка в много хранителни добавки. Заради лечебните му свойства е много полезно за здравето и има широк спектър на приложение. В този статия ще откриете 10 основни причини, поради които да добавите тази билка към своя ежедневен прием.

Подправки борят възпалението

Кухненските подправки помагат за по-бързо излекуване при простуда и грип

Популярните кухненски подправки могат да ликвидират възпалението, причина за много болести на съвремието, като се започне от хроничните и банални възпаления като цистити, бронхити и други, мине се през автоимунните заболявания и се стигне до рака.

Събудете хормоните

7 хормона дирижират добрия тонус

Главата ви след събуждане сутринта тежи, без да сте пили алкохол, не ви се работи, нищо не ви радва, времето тече бавно, тормозят ви настинки, синузити, бронхит. Мнозина не се чувстват в кожата си в периода на мрачното, кишаво, студено време през есента и зимата. За мнозина есента и зимата са мъчителни.

При аритмия притиснете очите за секунда

С напредването на възрастта нарушенията на сърдечния ритъм зачестяват

Нормално честотата на сърдечните съкращения е 60-80 удара за една минута. При сърдечна честота под 60 удара в минута става въпрос за брадикардия, при честота на 100 удара в минута – за тахикардия. При аритмиите може да бъдат нарушени както честотата, така и последователността на съкращенията на различни отдели на сърцето.

Тиквата крие в сърцето си цяла аптека

Тиквата е полезна печена, варена и дори сурова – пие се на сок

Тиквата е цяла аптека. Може да ядем семената, меката част и дори цветовете й. Меката част съдържа нежна целулоза и пектин, които помагат за бързото очистване на тялото от токсини, холестерол и други вредни вещества, като в същото време поддържат перисталтиката.

Слънце и разходки в парка борят есенната депресия

Есен е. Според някои специалисти залезът на сезоните забавя биологичния ритъм на тялото и се отразява зле на здравето. Черният дроб превключва в режим на по-ниски обороти и трупа отрови и резултатът е понижен тонус, намалена работоспособност, липса на радост.

Засилете имунитета с белтъчна храна

100 – 150 мл сок от моркови преди всяко хранене зарежда организма с каротин

Всеки сезон е със своите особености. С настъпването на есента се обострят различни заболявания във връзка с промяната на времето, с прехода от топлото и комфортно лято към захладняването през есента и към влагата.

Женшен и родиола пъдят настинките

На прехода към есенното влажно, студено и мъгливо време простудите зачестяват. И естествено след себе си те повличат усложненията – упорити хреми, бронхити, ангини и т.н. Най-добре е да се предпазим от леките настинки, за да не теглим последствията от техните усложнения.

Пробойна в имунитета

Есенното слънце подвежда. Иска ни се още да е лято. Не сме сменили гардероба – шарени рокли и леки обувки мамят да ги облечем, за да запазим топлото чувство за лято. Поне още месец. Така в преходния сезон, когато сутрин и вечер температурите са ниски, без да искаме, викаме простудата.

Октомври дразни язвата

Есента отключва характерните за сезона болести – на първо място събужда язвите, гастритите и колитите. Знае се, че язвата е нарушение на целостта, дефект на лигавицата. Ако увредата е в областта на стомаха, това е стомашна язва. Ако е в областта на дванадесетопръстника, то тя се развива там.

Реклама