НОВИНИ

Състояния и заболявания

Кашлица при децата

Болно дете

Кашлицата представлява рефлекторен акт, който се предизвиква от рефлекторно дразнене на център в главния мозък. Чрез нея организмът възстановява проходимостта на дихателните пътища.

Повишена температура при дете – какво да правим?

Електронен термометър

Обикновено родителите поставят термометър, когато забележат „някакви симптоми“ при детето, например то става вяло, капризничи, оплаква се от болки или отказва да се храни.

Синдром на сухото око

Полфарма офталмологични продукти

По данни на Алфа рисърч, публикувани през 2017 г., 27% от населението на страната (около 1.9 милиона души) имат очни оплаквания, в т.ч.:

Зачестяват слънчевите алергични конюнктивити на брега на морето

Дете с конюнктивит

Конюнктивитът е най-честото заболяване на очите, което може да ни създаде проблеми през лятото. Този възпалителен процес може да се дължи на алергична реакция към ултравиолетовите лъчи или да бъде чисто механичен – непоносимост към топлинната енергия, която отделя слънцето.

Подправки борят възпалението

Кухненските подправки помагат за по-бързо излекуване при простуда и грип

Популярните кухненски подправки могат да ликвидират възпалението, причина за много болести на съвремието, като се започне от хроничните и банални възпаления като цистити, бронхити и други, мине се през автоимунните заболявания и се стигне до рака.

Събудете хормоните

7 хормона дирижират добрия тонус

Главата ви след събуждане сутринта тежи, без да сте пили алкохол, не ви се работи, нищо не ви радва, времето тече бавно, тормозят ви настинки, синузити, бронхит. Мнозина не се чувстват в кожата си в периода на мрачното, кишаво, студено време през есента и зимата. За мнозина есента и зимата са мъчителни.

Екзема по шията издава алергия към лака

Козметични продукти съдържат добре известни алергени
Доц. Казанджиева, защо списъкът причинители на контактни алергии всяка година набъбва, а челните позиции се сменят – миналата беше никелът, тази – консервант в мокрите кърпички? Кои са най-новите попълнения?

Революция в лечението на дискови хернии

Невролозите вече борят болковия синдром с високоенергиен лазер и колаген

Всеки втори българин над 40-годишна възраст страда от болки в кръста в резултат на гръбначни изкривявания и шипове или от заседяване продължително време пред компютъра. С такива оплаквания вече има и хора около 30-те.

Работата в офиса разболява сърцето и нервите

Работата на бюро разболява

Работещите в офиси страдат. Работата на бюро им носи куп болести. Те са свързани с обездвижването, напрежението и служебния стрес, преумората и недостига на светлина. Към това се добавя и статичното натоварване на гръбнака и свързаните с него блокажи, проблеми с очите и още много болежки.

Всяка настинка – вирусна инфекция

Д-р Златков, преди грипа ни разболяват куп вируси. В сезона на хремите най-често и най-драматично боледуват малките деца. Кои са най-честите причинители на сезонните болести?

Коментари