НОВИНИ

Сексуално здраве

HPV вирусът заобикаля презерватива

При зараза с HPV вируса презервативът не върши никаква работа

Всяка година в света се регистрират близо 333 милиона нови случаи на полово предавани болести – вероятно още толкова остават без „официална диагноза”. От една страна, защото още докато носеха романтичното название „венерически” по името на римската богиня на любовта Венера, ги вписаха в графа „срамни болести”.

Прекаленият спорт (и секс) през лятото отключва куп болести

Как да тренираме безопасно през лятото, знаят малцина

Предстоящото разголване на плажа и дори само по-леките дрехи през лятото налагат на мнозина да започнат екстремни диети и спортуване, за да влязат във форма. Прекомерните занимания с гимнастика, тичане, тенис и каквито и да било други физически натоварвания в горещините обаче могат да доведат до поражения на организма.

Шест ползи от редовния секс

Сексът подмладява и разкрасява

Усърдната любовна игра е гаранция за лесно стопяване на натрупаните по време на новогодишните празници калории. До този извод са стигнали американски диетолози от университета в Пенсилвания, съобщи списание Newsweek. Те са изчислили, за една минута секс се изгарят малко повече от 4 калории.

Масло от нощна иглика пази простатата

Най-честата причина за простатита са полово предаваните инфекции

Преди да посегнете към широко рекламираните средства за лечение на простатата, пробвайте с алтернативните, а още по-добре вземете предпазни мерки, за да не се стигне до възпалението ѝ.

Прекаленото пиене прави мъжа слаб в леглото

Българският мъж трудно отива на лекар, когато има сексуални смущения
Д-р Велев, жените имат нагласата да ходят профилактично на гинеколог, но мъжете сякаш идват при вас само когато проблемът е налице. Защо е така? Смущава ли се българският мъж да се обърне към лекар, когато става дума за нещо твърде интимно?

Билки подкрепят летния секс

Летен секс

Работа досред нощ по важни проекти, допълнителна работа за успех в кариерата, за повече пари за жилище, за кола, за обзавеждане... И в един момент вярната съпруга открива, че нещата в интимния живот не са такива, каквито трябва да бъдат.

Критическата мъчи и мъжете

Хормоналните препарати се назначават задължително от специалист

- Доц. Каменов, непрекъснато се говори за еректилната дисфункция при мъжете. Жените не са ли малко пренебрегнати от специалистите, когато се говори за сексуални смущения и проблеми с интимността?

Вагинизмът е вид женска импотентност

Вагинизъм?

Вагинизмът представлява тежко непроизволно, спастично свиване, или спазъм, на мускулите на влагалището и тазовото дъно, което прави сексуалните отношения крайно болезнени или изобщо невъзможни. Затова някои жени избягват половите отношения.

Д-р Секс за всяка болка

Време е за плаж. И за... секс. Науката е категорична – в жегата хормонът удря два пъти по-силно. Учени от Бостън изчислили, че лъчите вдигат тестостерона двойно. Затова – залавяйте се за работа под юргана, призовават лекарите. Освен върховен кеф сексът е и здраве, пише британският в. „Дейли мейл“. Ето какво се лекува в спалнята.

Доц. Румен Бостанджиев: Лошият секс се лекува

Сексът, властта и парите движат света, казват хората. Темата за любовта обаче у нас от край време е малко или много табу. Това пък често води без нужда до края на една връзка или до проблеми в интимния живот. За това как може да си помогнем, потърсихме доц. Румен Бостанджиев. Той е един от най-добрите сексолози и психотерапевти у нас.

Не пропускайте

Коментари