НОВИНИ

Сексуално здраве

HPV вирусът заобикаля презерватива

При зараза с HPV вируса презервативът не върши никаква работа

Всяка година в света се регистрират близо 333 милиона нови случаи на полово предавани болести – вероятно още толкова остават без „официална диагноза”. От една страна, защото още докато носеха романтичното название „венерически” по името на римската богиня на любовта Венера, ги вписаха в графа „срамни болести”.

Прекаленият спорт (и секс) през лятото отключва куп болести

Как да тренираме безопасно през лятото, знаят малцина

Предстоящото разголване на плажа и дори само по-леките дрехи през лятото налагат на мнозина да започнат екстремни диети и спортуване, за да влязат във форма. Прекомерните занимания с гимнастика, тичане, тенис и каквито и да било други физически натоварвания в горещините обаче могат да доведат до поражения на организма.

Шест ползи от редовния секс

Сексът подмладява и разкрасява

Усърдната любовна игра е гаранция за лесно стопяване на натрупаните по време на новогодишните празници калории. До този извод са стигнали американски диетолози от университета в Пенсилвания, съобщи списание Newsweek. Те са изчислили, за една минута секс се изгарят малко повече от 4 калории.

Масло от нощна иглика пази простатата

Най-честата причина за простатита са полово предаваните инфекции

Преди да посегнете към широко рекламираните средства за лечение на простатата, пробвайте с алтернативните, а още по-добре вземете предпазни мерки, за да не се стигне до възпалението ѝ.

Прекаленото пиене прави мъжа слаб в леглото

Българският мъж трудно отива на лекар, когато има сексуални смущения
Д-р Велев, жените имат нагласата да ходят профилактично на гинеколог, но мъжете сякаш идват при вас само когато проблемът е налице. Защо е така? Смущава ли се българският мъж да се обърне към лекар, когато става дума за нещо твърде интимно?

Критическата мъчи и мъжете

Хормоналните препарати се назначават задължително от специалист

- Доц. Каменов, непрекъснато се говори за еректилната дисфункция при мъжете. Жените не са ли малко пренебрегнати от специалистите, когато се говори за сексуални смущения и проблеми с интимността?

Вагинизмът е вид женска импотентност

Вагинизъм?

Вагинизмът представлява тежко непроизволно, спастично свиване, или спазъм, на мускулите на влагалището и тазовото дъно, което прави сексуалните отношения крайно болезнени или изобщо невъзможни. Затова някои жени избягват половите отношения.

Д-р Секс за всяка болка

Време е за плаж. И за... секс. Науката е категорична – в жегата хормонът удря два пъти по-силно. Учени от Бостън изчислили, че лъчите вдигат тестостерона двойно. Затова – залавяйте се за работа под юргана, призовават лекарите. Освен върховен кеф сексът е и здраве, пише британският в. „Дейли мейл“. Ето какво се лекува в спалнята.

Доц. Румен Бостанджиев: Лошият секс се лекува

Сексът, властта и парите движат света, казват хората. Темата за любовта обаче у нас от край време е малко или много табу. Това пък често води без нужда до края на една връзка или до проблеми в интимния живот. За това как може да си помогнем, потърсихме доц. Румен Бостанджиев. Той е един от най-добрите сексолози и психотерапевти у нас.

Реклама