Новини

Д-р Секс за всяка болка

Сърцето, очите, костите и нервите плачат за подвизи в спалнята

Време е за плаж. И за... секс. Науката е категорична – в жегата хормонът удря два пъти по-силно. Учени от Бостън изчислили, че лъчите вдигат тестостерона двойно. Затова – залавяйте се за работа под юргана, призовават лекарите. Освен върховен кеф сексът е и здраве, пише британският в. „Дейли мейл“. Ето какво се лекува в спалнята.

Вместо очен тест

„Сексът може да ви помогне да разберете дали имате нужда от очила“, казва д-р Арън Гош, специалист по сексуално здраве. Както всички други мускули, така и очните са отпуснати след секс. Тогава най-лесно ще разберете дали имате проблем със зрението или не. Очните мускули, както всички други, действат на нивото на реалните си възможности, когато са отпуснати. Ако виждате замъглено след секс, това е знак за проблем. Не се бавете и идете на лекар!

Кръшкачи, дебне ви инфаркт!

Правенето на секс поне 3 пъти седмично може да предпази сърцето ви. Ендорфините, които се отделят по време на секс, неутрализират хормоните на стреса, които причиняват сърдечен удар. Сексуалните ви подвизи ще са здравословни само ако не се опитвате да кръшкате на партньора си. Креватните изяви при изневяра повишават опасността за здравето ви, показват 3 мащабни проучвания в Щатите.

Остеопороза ли?

Американски изследователи откриха, че жените в менопауза, които са правили секс всяка седмица, имат два пъти повече естроген в кръвта си в сравнение с въздържащите се. Естрогенът предпазва костите, а липсата му през менопаузата се смята за една от причините за остеопороза. Учените смятат, че редовните изяви в спалнята могат да предпазят дамите от тази коварна болест.

Рецепта за бебе

Ако искате да бутате количката догодина, правете секс всеки ден, че и по няколко пъти, съветва д-р Гош. „Ако се опитвате да заченете, ще ви трябва максимално свежа сперма, а не нещо, което е престояло 3 – 4 дни“, смята докторът.

Дори съседите запалиха цигара...

„Сексът беше толкова добър, че дори съседите запалиха цигара след това“ – пълни глупости! Пушенето води до импотентност, категорични са учените. Каква по-важна причина да се откажете от този вреден навик? Думите, които виждаме върху повечето кутии цигари, се оказват истина. Никотинът уврежда спермата и за в бъдеще може да попречи на сексуалните изяви на представителите на силния пол. Пушенето води още до невъзможност за ерекция, защото уврежда артериите и пречи на доброто кръвоснабдяване. Според последни проучвания, колкото повече цигари запалят джентълмените, толкова по-застрашени са от импотентност.

Без диазепам

За мъжете силният оргазъм се равнява на инжекция диазепам. Диазепамът действа като мускулен релаксант. „Затова толкова мъже заспиват след секс, причината е чисто биологична“, допълва д-р Гош. В това отношение има ползи и за жените. Ендорфините, отделени по време на секс, са познати като хормон на щастието. Те са идеалната защита от депресии. Стане ли дума за успокоение след секс, облагите за нежния пол са повече. Дамите се радват на много по-дълъг оргазъм, който може да достигне до 5 минути, докато при мъжете мигът на щастието трае едва 10 секунди. Това помага на жените да са не само в по-добро физическо, но и психическо здраве, обясняват лекарите.

Изводът е – „Правете повече секс, за да сте здрави и на седмото небе от щастие“. Факт – ласките под чаршафа са истинска панацея.

Автор(и): Радослава Йорданова
Източник:

Стандарт

Фотограф(и): Nenad Mladenovic
Снимка:

SXC