Новини

Билки в козметиката

Проверете кои са идеални за вас

Алое
Алоето е едно от най-добрите средства при кожни проблеми и различни видове дразнене, като изгаряне или измръзване

Натуралната козметика е една от най-обичаните. Положителните свойства на билките и подправките са използвани още от нашите прадеди. В крайна сметка природата знае най-добре как да помогне на човек с различни заболявания – вътрешни и кожни. Чудите се какви растителни съставки трябва да търсите в козметиката, за да повлияете директно на вашите проблеми? Ето няколко съвета, от които можете да се възползвате!

Алое

Алоето хидратира невероятно. То не само предотвратява загубата на вода от тъканите, но и я съхранява в епидермиса заедно с липидите. Ето защо, след използване на продукти с негово участие, кожата почти мигновено става мека, гладка и свежа за дълго време. По подобен начин гелът, получен от алое, действа върху косата, която става интензивно хидратирана и регенерирана.

Алоето е и едно от най-добрите средства при кожни проблеми и различни видове дразнене, като изгаряне или измръзване. Веществото има силни успокояващи, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Също така действа антибактериално и поради това е идеално в борбата с акнето, белезите и обезцветяването.

Арника

Борите се с капилярна кожа? Арниката е вашето спасение! Ефективно укрепва стените на кръвоносните съдове, действа противосъсирващо и по този начин намалява склонността към зачервяване. Освен това хидратира и подобрява плътността на кожата.

Босилек

Екстрактът от босилек се използва широко в продуктите за коса: шампоани, балсами, маски. Защо? Тъй като регенерира скалпа и по този начин укрепва луковиците, стимулира ги към по-бърз растеж и уплътнява косъма.

Чия

Чия

Малките семена са не само суперхрана, но и чудо за кожата. Чията съдържа омега-3 и -6, както и много витамини (В и Е) и минерали (цинк, магнезий, желязо, калций), благодарение на които ефективно се бори със свободните радикали. Подмладяващото действие влияе положително върху кожата, както зрялата, така и сухата и чувствителна.

Маточина

Чувствате се нервна? Направете си чай от маточина! Ако имате проблеми с кожата... сложете я на лицето. Разбира се, под формата на подходящи продукти. Маслото от листа на маточина намалява видимостта на порите и тонизира кожата със склонност към прекомерно отделяне на себум. Притежава противовъзпалителни, антисептични и антивирусни свойства.

Мента

Мента

Освежаващият аромат на мента е много приятен. Растението е страхотно в борбата срещу акне, черни точки и пъпки. Регулира работата на мастните жлези и по този начин помага да се облекчи и изсветли епидермиса. Ментата също така подхранва. За косата тя действа противопърхотно и изглаждащо. Трябва да се отбележи обаче, че най-често използваната мента в козметиката действа доста интензивно, затова хората с чувствителна и свръхактивна кожа е добре да се въздържат от използването на продукти с нея.

Розмарин

Розмаринът се свързва предимно с прекрасен билков аромат. Това не е чудно, тъй като съдържа летливи масла, включително камфор, които създават усещане за успокояващ СПА център. Но това растение е много повече! Чудесно подхранва и уплътнява кожата. Укрепва стените на кръвоносните съдове, така че козметиката с розмарин е добра за кожа, склонна към зачервявания.

Лайка

Лайката е една от най-успокояващите билки. Действа антибактериално и противовъзпалително. Успокоява раздразненията и спомага за премахването на пъпки и ранички. Справя се с усещането за постоянен сърбеж и сухота на епидермиса. Също така е чудесна и за косата, която благодарение на нея става блестяща, а скалпът е дезинфекциран.

След като вече знаете свойствата на тези лечебни растения, можете да подберете правилните продукти за вашата кожа, в зависимост от проблема, който искате да преборите. Доверете се на натурална козметика, която ще се справи с всички оплаквания по напълно безопасен начин. За да се сдобиете с продукти, съдържащи тези невероятни съставки, не е необходимо да хабите безброй часове и нерви. От уюта на собствения си дом можете да поръчате всичко, което ви трябва, от онлайн магазин MAKEUP. Под артикулите ще откриете изчерпателна информация, както и състав, за да сте сигурни в качествата на козметиката, избрана от вас.

Източник:

MAKEUP