Новини

Шуслерова сол № 7 отказва от цигарите

Комбинацията на соли №№ 1 и 2 може да спре остеопорозата

Шуслерови соли
Терапията с шуслерови соли, която е известна отпреди 130 години, набира скорост и у нас

Сол номер 7 помага по-лесно да откажем цигарите, комбинацията на 1 и 2 може да спре остеопорозата, защото осигурява калций в костта, там, където е най-необходим. С тези примери графиня Анжелика Волфский привлече вниманието на лекари и журналисти върху лечебните възможности на шуслеровите соли.

Терапията, която е известна отпреди 130 години, набира скорост и у нас. Този метод на лечение се базира на хомеопатично приготвени минерални соли, които са естествена част от човешкото тяло. Специалната им преработка обаче има редица предимства пред тези, приемани с храната. Солите на д-р Шуслер отвеждат фино разпределените минерали директно към клетката и „попълват“ недостига именно там, където той е възникнал. Съветите на известната немска специалистка по натуропатия бяха насочени към биохимичните методи за лечение на женските заболявания.

„В периода на менопаузата съществено намалява производството на естроген и прогестерон. При много жени теглото се качва. Появяват се горещи вълни, тревожност, безсъние и др. Това може да се избегне с прости комбинации от соли. При качване на килограми съчетаваме сол номер 10, 5 и 9. От всяка се вземат по 5 таблетки на ден, които се смучат. При прилив на „горещи вълни“ помага номер 3 – на всеки 15 – 20 минути. При обилно потене – номер 11, а при безсъние – спасението идва с номер 7“, обясни лекарката, автор на 3 книги за лечебната сила на шуслеровите соли и приложението им във всички периоди от живота на жената.

На вашето внимание

Бременност и родителство

Състояния и заболявания

Автор(и): Веса Георгиева
Източник:

Монитор

Снимка:

iStockphoto