Новини

Пчелите се активизират

Хомеопатията е безценна за хора със силно изявена алергия

Есента е периодът на активното размножаване на жилещите насекоми – пчели, оси и стършели. За хората с повишена чувствителност това трябва да е сигнал за повишено внимание. Парфюми и други силни миризми привличат осите и пчелите и в същото време може да ги дразнят.

Реагиращите бурно на ужилвания от пчели и оси да внимават с парфюмите и дезодорантите през този месец или да се държат на разстояние от места, където може да се струпват жилещи насекоми. Ако все пак се стигне до инцидент, до получаването на лекарска помощ се прави следното: изважда се жилото, мястото се промива с амонячна вода и след нея се налага пресен бъзов лист и се закрепва с подходяща лепенка или превръзка.

Хомеопатията е безценна за хора със силно изявена алергия.

Apis е настойка от пчелна отрова. Когато ни ужили насекомо, на мястото се получава блед оток, сърбеж. Някои хора, които са по-чувствителни към отровата, се изриват целите. Освен уртикария се явява задух, а състоянието налага спешна помощ, защото застрашава живота. Подобни явления се наблюдават при ужилване от оса, от парливка и други.

Докато намерим лекарска помощ, през 5 – 10 минути се приемат по 3 зрънца от препарата Apis 15 CH. Обикновено 2 – 3 приема са достатъчни, но може да се приеме и 5 – 10 пъти, ако това е необходимо. Доброто на хомеопатичното лечение е, че на практика не вреди. Дозите за бебета, деца и възрастни са едни и същи.

Източник:

Монитор

Фотограф(и): Samy Hastam
Снимка:

SXC