Новини

Избелете зъбите с ирис

Средства за почистване и избелване на зъбите от шкафа на баба

По аптеките се продават какви ли не модерни препарати за почистване и избелване на зъбите. Химични съставки неутрализират плаката и помагат за по-бързото ѝ отстраняване.

Има и природни средства, които вършат същата работа. Предимството им е, че струват стотинки и не съдържат синтетични вещества.

Хвощът заздравява венците

Билката е добър помощник срещу кариеса. Ако купите изсушен хвощ от аптеката, ще се наложи само да го смелите ситно на прах. Измиването на зъбите със стрития хвощ заздравява венците и спира кървенето. Ако искате резултатът да е траен, процедурата се прави 2 пъти на ден в продължение поне на 1 месец.

Изсушените и стрити на брашно корени от ирис могат да изчистят петната от зъбите дори на пушачи. Те почистват жълтия налеп и избистрят емайла. Подобен ефект има и лимонената кора.

Морска сол чисти налепа

Три минути четкане на зъбите по посока от венеца надолу и изплакване със солена вода гарантира добро отстраняване на остатъците от храна и „неутрализира“ налепите.

Чубрицата дезинфектира

Добро природно средство за дезинфекция на устата е изсушената чубрица. Стритите листа се посипват обилно върху четката за зъби и търкаме, все едно сме сложили паста. След това устата се изплаква обилно с вода.

На вашето внимание

Източник:

Монитор

Фотограф(и): Hector Landaeta
Снимка:

SXC

Реклама