Новини

Вдъхновяваща енергия в новата изложба на Евгения Тотева – Жени

Художничката има оригинална концепция за приложението на хромотерапията и арттерапията като „фитнес за душата“

Жени провежда арттерапия по собствена методика
Жени провежда арттерапия по собствена методика

Евгения Тотева – Жени открива официално своята нова самостоятелна изложба, озаглавена „Енергия“, на 10.10.2013 г. от 19:00 ч. в арт център Jenny (Симеоновско шосе 110). Изложбата включва 50 картини и ще продължи до 30.10.2013 г.

Жени рисува с пръсти и има 15 самостоятелни изложби, една от които в българското посолство в Лондон по повод приемането на България в ЕС (повече за тази изложба). Heйни картини са притежание на колекционери от България, Сърбия, САЩ, Германия, Турция, Албания.

Евгения Тотева – Жени е завършила техникум по архитектура и строителство. Дълги години е работила в областта на строителството, вътрешния и ландшафтния дизайн. Повече от 10 години тя изявява себе си чрез живописта. Художничката рисува с маслени бои, които нанася с пръсти върху платното. През 2009 г. създава арт център Jenny, в който води курсове по рисуване и арттерапия. Жени има оригинална концепция за приложението на хромотерапията и арттерапията като „фитнес за душата“. Тя провежда арттерапия по собствена методика, изработена в дългогодишната ѝ практика. Според нея, „рисувайки по нестандартен начин с пръсти, се усеща не само силата на цветовете, но се извършва и точков масаж върху пръстите, където са проектирани центровете на жизненоважни органи“.

Картини на Евгения Тотева са използвани за корици на книгите „Аз бях болна и се излекувах“ на Т. Захариева и „Матрицата на Кармата“ от Н. Ничева.

Арт център Jenny се намира в София, ул. Симеоновско шосе 110, до хотел „Макси“ и срещу денонощния супермаркет „Фантастико“ (карта). Галерията е отворена за посещения всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

Източник:

Хапче

Реклама