Бременност и родителство

Мастопатията: болест на гърдата или състояние на душата?

На приятелката ми за първи път откриха мастопатия на 35 години. На фона на външно спокоен живот на домакиня, изведнъж ѝ се появиха болки в гърдата, особено силни преди месечния цикъл, и като добавка (което особено я изплаши) – течение от млечната жлеза.

Лекарите ѝ препоръчаха да отстрани съмнителния възел, „иначе ще стане рак“. Но и след операцията мастопатията продължи да я безпокои. После ситуацията рязко се промени: тя срещн и обикна друг мъж, 18-годишният ѝ син междувременно се ожени и се сдоби с дете. Младата баба се разведе и отново се омъжи. Тя преживя толкова много стрес, че не ѝ беше до болестта. Най-накрая животът влезе в нормално русло и приятелката ми отново си спомни за здравето си. Направи си мамографско изследване… а от мастопатията нямаше и следа. Гинекологът я нарече „рядък случай“.

Покана

Ако сте медицински, здравен или сроден специалист и бихте желали да допринесете за подобряване качеството на тази публикация – да предложите свой собствен авторски текст, фотография или видео, или просто да ни посочите грешка от едно или друго естество, която може да сме допуснали при подготовката на материала, заповядайте!

Не пропускайте

Коментари