Бременност и родителство

Задушевен разговор

Нужно ли и да общувате с детето си преди раждането му?

Общуването с бебето преди раждането става все по-популярно занимание. Пишат се книги, водят се курсове, апробират се методики… Още повече, че на дадения момент учените нямат достоверни данни, че такова общуване влияе по някакъв начин на интелектуалното развитие на бебето или на отношението му към родителите за в бъдеще.

Какво всъщност представлява това общуване – насъщна необходимост или своеобразно развлечение за бъдещите майки? Ще се опитаме да разберем това.

Понастоящем се говори не само за диагностициране развитието на плода, но и за пренатална психология и даже за пренатално възпитание – възпитание на детето преди раждането му. Науката отиде далеч напред, станаха известни много неща за вътреутробния период на бебето, но въпросът за общуването с бебето преди раждането е много актуален и днес и все още е не докрай изучен. Като начало е нужно да разберем с кого общуваме, тоест да си представим как протича вътреутробното развитие на бебето.

Реклама

Покана

Ако сте медицински, здравен или сроден специалист и бихте желали да допринесете за подобряване качеството на тази публикация – да предложите свой собствен авторски текст, фотография или видео, или просто да ни посочите грешка от едно или друго естество, която може да сме допуснали при подготовката на материала, заповядайте!