Биологични константи
Оксалова киселина - съдържание в хранителни продукти
| Продукти (100g) | Оксалова киселина, mg |
|---|---|
| Какао | 450 |
| Чай | 370 |
| Киселец | 360 |
| Спанак | 320 |
| Пипер | 320 |
| Равен | 240 |
| Смокини | 100 |
| Шоколад | 90 |
| Горски ягоди | 60 |
| Малини | 50 |
| Цвекло | 40 |
| Картофи | 40 |
| Боб | 30 |
| Обикновена салата | 30 |
| Къдрава салата | 10 - 30 |
| Френско грозде | 30 |
| Залан боб | 20 |
| Боровинки | 20 |
| Кора от хляб | 13 |
| Сливи | Следи - 12 |
| Градински ягоди | 6 - 10 |
| Портокали | 10 |
| Печено кафе | 10 |
| Грозде | Следи - 8 |
| Гулия | 7 |
| Карфиол | 6 |
Покана
Ако сте медицински, здравен или сроден специалист и бихте желали да допринесете за подобряване качеството на тази публикация – да предложите свой собствен авторски текст, фотография или видео, или просто да ни посочите грешка от едно или друго естество, която може да сме допуснали при подготовката на материала, заповядайте!