НОВИНИ

Здравеопазване

Зачестяват слънчевите алергични конюнктивити на брега на морето

Конюнктивитът се лекува с капки или мехлем

Конюнктивитът е най-честото заболяване на очите, което може да ни създаде проблеми през лятото. Този възпалителен процес може да се дължи на алергична реакция към ултравиолетовите лъчи или да бъде чисто механичен – непоносимост към топлинната енергия, която отделя слънцето.

Честване седем години от създаването на МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив

МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив е основан през м. септември 2006 г.

На 14 септември 2013 г. – Кръстовден, МЦ със сектор за очна хирургия „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив отпразнува 7 години от откриването и функционирането си като лечебно заведение. Медицинският център се намира на ул. Чорлу 4 с телефон за връзка 032 670 100.

Изследвайте се за вирусен хепатит

Хроничните инфекции с хепатит В и С може с години да не дадат никакви симптоми

Хепатитът представлява остро или хронично възпаление на черния дроб. Острите хепатити са най-често инфекциозни, като вирусните хепатити А, В, С, D и Е. Възникват вследствие на специфични инфекции и на интоксикации, приемане на токсични медикаменти, алкохол. Най-чести в клиничната практика са острите вирусни хепатити. За нашата страна от важно значение са острите хепатити A, B и С.

С програма за превенции затягат продажбите на лекарства убийци

Българите най-често посягат на живота си с хапчета

Затягане на правилата за изписването и продажбите на лекарства, с които българите правят опит да се тровят, предвижда Национална програма за превенция на самоубийствата в България от 2013 до 2018 г., която правителството прие вчера.

Всяко 10-о бебе у нас недоносено

Престоят на недоносеното бебе във VIP условията на кувьоза е 2 – 3 месеца

През 2011 г. се родиха 70 хиляди деца, през 2012 г. – около 64 000, като тенденцията през 2013-а не се е променила и спадът продължава. 10 на сто от тях са недоносени, макар да няма официална статистика. У нас броят им е 6500 – 7000 годишно, а в света те са 15 милиона.

Здравната каса поема протезите и имплантите

Скъпоструващ имплант

Д-р Цеков, НЗОК взе мерки за по-рационално харчене на средствата от болниците. Какво показват разчетите за първото полугодие, научиха ли се мениджърите да изразходват по-оптимално финансовите ресурси? Какво показват цифрите?

Съвременен метод за лечение на рак на черния дроб въвеждат в Русе

Съвременен метод за лечение на рак на черния дроб въвеждат в Русе

Интервенцията ще бъде приложена на пациент за първи път в русенската клиника на 4 юли т.г. Тогава в дунавския град ще пристигне полският професор Адам Запаздник, който е референт на метода за Европа. Той ще бъде гарант, че клиниката отговаря на изискванията за извършване на подобна процедура.

Простатата алармира

Простата

Често будене през нощта от позиви за уриниране, болка, чувство, че мехурът не се изпразва – това може да са симптоми на много урологични заболявания, не само на простатата, която алармира. Затова лекарите съветват мъжете да се прегледат.

Кърлежите ни атакуват

Кърлеж

Кърлежи плъзнаха из градини и паркове. Всички запуснати, неокосени и необработени с препарати тревни площи са опасни за здравето на хората, тъй като паразитите носят много болести.

Лекуват високо кръвно с електрически импулси

Хипертония

Страдате от хипертония, пиете по три медикамента, включително диуретик, но стойностите остават високи. Това състояние се нарича резистентна хипертония, тя се поддава твърде трудно на лечение.

Не пропускайте

Коментари