НОВИНИ

Лекарства и добавки

3 ползи от омега 3, 6 и 9 мастните киселини

Омега-3-6-9

Омега 3, 6 и 9 мастните киселини са от ключово значение за поддържането на оптималното функциониране на нашия организъм. Въпреки че отговарят за протичането на жизнените му функции, те не се произвеждат от него, споделят експертите от онлайн аптека Galen.

10 причини да добавим гинко билоба към хранителния ни режим

Гинко билоба

Съществуват растения, чиито ползи за организма са открити още през Древността. Едно от тях е Гинко билоба, известно като съставка в много хранителни добавки. Заради лечебните му свойства е много полезно за здравето и има широк спектър на приложение. В този статия ще откриете 10 основни причини, поради които да добавите тази билка към своя ежедневен прием.

Средства за лечение на COVID-19

Средства за лечение на COVID-19

Тъй като някои от лекарствата са експериментални, данните за тях са оскъдни и съответно отсъствието на публикувани взаимодействия не може да гарантира, че прилагането на съответните комбинации ще е безопасно.

Антибиотици при COVID-19

COVID-19-терапия

Според препоръките на Европейския център за контрол на болестите прилагането на антибиотици и други антимикробни прапарати е показано при съмнителни или потвърдени бактериални коинфекции или вторични инфекции при пациенти с COVID-19.

Възможно ли е звездовидният анасон да се използва като антивирусно средство?

Шикимовата киселина влиза в състава на маслото от звездовиден анасон

Химичен състав на маслото от звездовиден анасон

Нека уточним, това не е обикновеният анасон, който расте по нашите географски ширини. Звездовидният анасон са плодовете на дърво, което расте предимно в Югоизточна Азия и може да достигне 15 м височина. Родината му е Виетнам, но се среща и отглежда в Китай, Лоас, Тайван, Япония, Корея, Филипините и другаде.

Детайлна информация за употребата на на ибупрофен в контекста на COVID-19

Нурофен (Nurofen) (ибупрофен (Ibuprofen))

Паневропейски доклад за потребителите показва, че у хората съществува притеснение за използването на ибупрофен (ibuprofen) за облекчаване на симптоми на C0VID-19, като болка и температура, както и за облекчаването на симптоми, несвързани с COVID-19. Проучването показва още повишена загриженост на родителите към употребата на ибупрофен за лечението при деца.

Протокол за поведение при COVID-19 на EVMS (Eastern Virginia Medical School)

Протокол за поведение при COVID-19 на EVMS

Все още няма „магически куршум“ за профилактика или лечение на COVID-19, но напоследък доста медикаменти показват обещаващи резултати както за профилактика, така и за лечение на коронавирусната болест, включително ивермектин, витамин D, кверцетин и кортикостероиди.

Ивермектин (Ivermectin) е инхибитор на репликацията на причинителя на COVID-19 (SARS-CoV-2) in vitro

Ивермектин (Ivermectin)

Акценти

  • Еднократно третиране с ивермектин е в състояние да намали количеството на вируса в клетъчната култура приблизително 5000 пъти за 48 h
  • Ивермектин е одобрен от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на Съединените щати) за борба с паразитни инфекции и затова има потенциал за повторната му поява на пазара
  • Ивермектин е широко достъпен благодарение на включването му в списъка на основните лекарства на СЗО (Световната здравна организация)

Повишена температура при дете – какво да правим?

Електронен термометър

Обикновено родителите поставят термометър, когато забележат „някакви симптоми“ при детето, например то става вяло, капризничи, оплаква се от болки или отказва да се храни.

Българинът гълта най-много таблетки в Европа

Лекарствата се усвояват по-добре с повече вода

Българинът гълта най-много таблетки спрямо всички останали в Европа, показват фармацевтични проучвания. Сънародникът ни е безкритичен към всичко, което му предлага пазарът, вярва на рекламираните медикаменти и хранителни добавки и си ги набавя на своя глава, без да се консултира с лекар, винаги когато джобът му позволи.

Реклама