НОВИНИ

Лекарства и добавки

Българинът гълта най-много таблетки в Европа

Лекарствата се усвояват по-добре с повече вода

Българинът гълта най-много таблетки спрямо всички останали в Европа, показват фармацевтични проучвания. Сънародникът ни е безкритичен към всичко, което му предлага пазарът, вярва на рекламираните медикаменти и хранителни добавки и си ги набавя на своя глава, без да се консултира с лекар, винаги когато джобът му позволи.

На „ти“ със слънцето

При жените меланомата се развива по-често по краката

Няма нищо по-приятно от това да се припичаш на слънце. Особено след зимата и влажната пролет, която е проникнала до костите. И всеки път, когато лъчите затоплят кожата и душата, вътрешният глас се обажда „опасно е“.

Информация относно употребата на антивирусни препарати през есенно-зимния сезон 2012 – 2013 г.

Антивирусните препарати не са заместители на противогрипните ваксини

Информация за граждани

Може ли грипът да бъде излекуван?

Давайте пробиотици с дрожди

Честа причина за проблеми със стомаха са гъбичките

Най-честа причина за разстройство и нестабилност на стомаха е така наречената осмотична диария. Тя често не се дължи на конкретен причинител, а е резултат от нарушена резорбция в червата. В тези случаи пробиотиците са много подходящи, но тези, които съдържат дрожди.

Чесънът увеличава токсичното действие на парацетамола

Млякото и млечните храни не бива да се приемат с тетрациклин и доксициклин

Мнозина от нас се привързват към любимото хапче – било то дежурния за всички инфекции антибиотик или пък универсалния аспирин. И в един момент започваме да недоумяваме защо то е престанало да ни помага.

Охлювът – новият биостимулант

Helix Aspersa Maxima

Всичко в охлюва е полезно – слуз, кръв, хайвер, месо, черупка. От тях български производители правят концентрирани функционални храни, медицински разтвори и добавки за захранване и възстановяване след операция и болест, енергийни напитки за мускулите, както и козметични продукти.

Успехът на хапчето зависи от часа

От 1 до 3 ч. е идеалното време за лечение на черния дроб

За да бъде максимално ефективно лечението на едно или друго заболяване, хапчетата трябва да се пият в определени часове на денонощието. Ефектът им на действие зависи от разположението на слънцето, показва проучване на американски учени, цитирани от The New York Times. Те твърдят, че:

Свалят цените на 3000 лекарства

Генеричен медикамент

Фармацевтичните производители свалят цените на 3000 лекарства до две седмици, за това се споразумяха представители на фармацевтичните компании с премиера Бойко Борисов и здравния министър Стефан Константинов вчера.

Храни неутрализират лекарства

Хапчета и портокалов сок

В сезона на грипа и настинките нерядко се случва да се тъпчем с лекарства, но вместо да подобрят състоянието ни, няма никакъв ефект. Понякога могат дори да го влошат.

Про- или антибиотик?

Аптека

В сезона на грипа и острите респираторни инфекции антибиотикът е обичайното средство, предписвано от лекаря. С него се лекуваме и сами, в аптеките той може да се купи свободно без рецепта, независимо че продажбата му трябва да се осъществява само срещу предписание от лекар.

Не пропускайте

Коментари