НОВИНИ

Състояния и заболявания

Безплатни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта

Катарактата зачестява прогресивно след 60-годишна възраст

Създадена през м. май 2012 г., фондация „Съпричастен кръст“ с управител доц. д-р Красимир Коев целогодишно организира благотворителни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта.

Подправки борят възпалението

Кухненските подправки помагат за по-бързо излекуване при простуда и грип

Популярните кухненски подправки могат да ликвидират възпалението, причина за много болести на съвремието, като се започне от хроничните и банални възпаления като цистити, бронхити и други, мине се през автоимунните заболявания и се стигне до рака.

Събудете хормоните

7 хормона дирижират добрия тонус

Главата ви след събуждане сутринта тежи, без да сте пили алкохол, не ви се работи, нищо не ви радва, времето тече бавно, тормозят ви настинки, синузити, бронхит. Мнозина не се чувстват в кожата си в периода на мрачното, кишаво, студено време през есента и зимата. За мнозина есента и зимата са мъчителни.

Екзема по шията издава алергия към лака

Козметични продукти съдържат добре известни алергени
Доц. Казанджиева, защо списъкът причинители на контактни алергии всяка година набъбва, а челните позиции се сменят – миналата беше никелът, тази – консервант в мокрите кърпички? Кои са най-новите попълнения?

Революция в лечението на дискови хернии

Невролозите вече борят болковия синдром с високоенергиен лазер и колаген

Всеки втори българин над 40-годишна възраст страда от болки в кръста в резултат на гръбначни изкривявания и шипове или от заседяване продължително време пред компютъра. С такива оплаквания вече има и хора около 30-те.

Работата в офиса разболява сърцето и нервите

Работата на бюро разболява

Работещите в офиси страдат. Работата на бюро им носи куп болести. Те са свързани с обездвижването, напрежението и служебния стрес, преумората и недостига на светлина. Към това се добавя и статичното натоварване на гръбнака и свързаните с него блокажи, проблеми с очите и още много болежки.

Всяка настинка – вирусна инфекция

Д-р Златков, преди грипа ни разболяват куп вируси. В сезона на хремите най-често и най-драматично боледуват малките деца. Кои са най-честите причинители на сезонните болести?

При аритмия притиснете очите за секунда

С напредването на възрастта нарушенията на сърдечния ритъм зачестяват

Нормално честотата на сърдечните съкращения е 60-80 удара за една минута. При сърдечна честота под 60 удара в минута става въпрос за брадикардия, при честота на 100 удара в минута – за тахикардия. При аритмиите може да бъдат нарушени както честотата, така и последователността на съкращенията на различни отдели на сърцето.

Благотворителни очни прегледи по случай Коледа и Нова година

Единственото ефективно лечение при катаракта е навременна операция

По случай Коледа и Нова година фондация „Съпричастен кръст“ ще проведе през м. декември 2013 г. безплатни благотворителни профилактични очни прегледи на социално слаби пациенти над 60 години с катаракта.

Псевдоспециалисти сами се рекламират, че „изпаряват“ разширените вени за 3 минути

Разширените вени на са само естетичен проблем, а сериозно заболяване

Сензационни предложения за мигновено излекуване на разширени вени се множат по интернет. Може да ги видите и в разни издания, ”маскирани” като платена реклама или интервюта. Те обещават „изпаряване” на вените само с една инжекция. Цената на процедура е около 2000 лева, докато в Европа инжекцията струва 200 евро, а в САЩ – 300 долара.

Не пропускайте

Коментари