Новини

Честване седем години от създаването на МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив

Седемгодишнината беше отбелязана тържествено с малък коктейл

МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив е основан през м. септември 2006 г.
МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив е основан през м. септември 2006 г.

На 14 септември 2013 г. – Кръстовден, МЦ със сектор за очна хирургия „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив отпразнува 7 години от откриването и функционирането си като лечебно заведение. Медицинският център се намира на ул. Чорлу 4 с телефон за връзка 032 670 100.

Честването беше много силно, тържествено и паметно.

Кръстовден е един от най-важните и тържествени християнски празници. Нашият медицински център с очна хирургия е наречен на името на Свети Йоан Рилски Чудотворец, най-българският народен лечител и светец, образец за духовно съвършенство и истинско родолюбие, символ на спасението, изцерител на пошлостта и болката.

От времето, през което е живял Свети Йоан Рилски, е изминало повече от едно хилядолетие. Въпреки всичко и до днес той остава най-прекрасният пример за нестихващ вътрешен устрем в търсенето на доброто.

МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив е основан през м. септември 2006 г., функционира успешно вече седем години и е лечебно заведение, в което са разположени структури за извънболнична и болнична очна помощ. Всички те предоставят уникалната възможност медицинското обслужване да се извършва в един напълно завършен цикъл – от диагнозата до крайния клиничен резултат.

Медицинският център осъществява безотказно диагностика, лечение, профилактика, промоция на пациенти с очни заболявания, разполага със сектор за очна микрохирургия с предоперационна и операционна зала и стационар със стаи за краткосрочно наблюдение. Оборудването отговаря на изискванията на медицинските стандарти.

Извършват се операции за вътрешни пердета, имплантиране на различни видове вътреочни лещи, операции за глаукома, пластични операции на клепачите на окото, ектропион, птеригиум, тумори, травми и други очни операции с различен обем и сложност в областта на микрохирургията.

Нашите принципи

  1. Висококвалифициран екип
  2. Микрохирургични очни процедури, извършвани на най-високо ниво
  3. Пълна информация за лечението
  4. Коректност, дискретност, професионализъм

Нашата философия

  1. Медицински услуги с високо професионално качество при минимален риск
  2. Съвременни оперативни техники
  3. Християнско състрадание, доверие, отдаденост и правилно разбиране проблема на всеки пациент

В този тържествен за нас момент не можем да не споменем мислите на великите учени, които звучат съвременно и днес:

„Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума – в знанието.“ (Талес)

„Медицината е най-благородното от всички изкуства. Лекарската професия е подвиг. Тя изисква самоотверженост, душевна чистота и чистота на помислите.“ (Чехов)

И изконните постулати и предписания, формулирани от прочутия гръцки изследовател в областта на медицината Хипократ (460 – 357 г. пр.Хр.), които са напътствие към хората, посветили се на медицинската професия, защото здравето е най-ценното благо и основа на всички други блага в живота.

Управител на МЦ „Свети Йоан Рилски“, гр. Пловдив

Източник:

Хапче

Не пропускайте

Коментари