Новини

Синдром на сухото око

Полфарма офталмологични продукти

По данни на Алфа рисърч, публикувани през 2017 г., 27% от населението на страната (около 1.9 милиона души) имат очни оплаквания, в т.ч.:

Денонощна клиника за болни деца

Първа детска консултативна клиника (1ДКК)

От 17 октомври 2016 г. Първа детска консултативна клиника (1ДКК) започва денонощна работа, съобщиха от лечебното заведение.

Зачестяват слънчевите алергични конюнктивити на брега на морето

Конюнктивитът се лекува с капки или мехлем

Конюнктивитът е най-честото заболяване на очите, което може да ни създаде проблеми през лятото. Този възпалителен процес може да се дължи на алергична реакция към ултравиолетовите лъчи или да бъде чисто механичен – непоносимост към топлинната енергия, която отделя слънцето.

Празнични коктейли

Безалкохолният пунш е подходящ за цялото семейство

Времето е студено, понякога мрачно и настроението често е мрачно, въпреки предстоящите празници. С плодови сокове и ароматни подправки можем да се освежим, да подкрепим имунната система и да се ободрим.

Невидимият враг в храната

Вместо пшеница е разумно да потърсим брашна от ядки, картофи, мента и шипка

Яжте това, полезно е, не яжте онова. Диетологията вероятно е най-динамичната наука. Година-две след като едни продукти са обявени за „суперхрани“, отстъпват назад и ги заменят с други. А пък списъкът на вредните се попълва с бясна скорост.

Подправки борят възпалението

Кухненските подправки помагат за по-бързо излекуване при простуда и грип

Популярните кухненски подправки могат да ликвидират възпалението, причина за много болести на съвремието, като се започне от хроничните и банални възпаления като цистити, бронхити и други, мине се през автоимунните заболявания и се стигне до рака.

48 часа след раждането можем да кажем дали бебето чува

Най-честите причини за вродена глухота са генетични, инфекции и лекарства
Д-р Масларска, защо се налага здравото новородено да бъде изследвано?

Събудете хормоните

7 хормона дирижират добрия тонус

Главата ви след събуждане сутринта тежи, без да сте пили алкохол, не ви се работи, нищо не ви радва, времето тече бавно, тормозят ви настинки, синузити, бронхит. Мнозина не се чувстват в кожата си в периода на мрачното, кишаво, студено време през есента и зимата. За мнозина есента и зимата са мъчителни.

Екзема по шията издава алергия към лака

Козметични продукти съдържат добре известни алергени
Доц. Казанджиева, защо списъкът причинители на контактни алергии всяка година набъбва, а челните позиции се сменят – миналата беше никелът, тази – консервант в мокрите кърпички? Кои са най-новите попълнения?

Революция в лечението на дискови хернии

Невролозите вече борят болковия синдром с високоенергиен лазер и колаген

Всеки втори българин над 40-годишна възраст страда от болки в кръста в резултат на гръбначни изкривявания и шипове или от заседяване продължително време пред компютъра. С такива оплаквания вече има и хора около 30-те.

Не пропускайте

Коментари