Новини

Уни Хоспитал споделя възможните причини за болка в стомаха

Болка под лъжичката

Болките в стомаха са често срещан симптом, който може да се дължи на различни здравословни проблеми, и са честа причина за търсене на медицинска помощ в планов и спешен порядък. Навременното установяване на причините за оплакванията на пациентите и адекватното им навременно лечение са ключови при този тип болки, обясняват специалистите от Уни Хоспитал. Това е така, защото причините могат да варират, като най-често се дължат на различни увреждания на храносмилателната система.

3 ползи от омега 3, 6 и 9 мастните киселини

Омега-3-6-9

Омега 3, 6 и 9 мастните киселини са от ключово значение за поддържането на оптималното функциониране на нашия организъм. Въпреки че отговарят за протичането на жизнените му функции, те не се произвеждат от него, споделят експертите от онлайн аптека Galen.

10 причини да добавим гинко билоба към хранителния ни режим

Гинко билоба

Съществуват растения, чиито ползи за организма са открити още през Древността. Едно от тях е Гинко билоба, известно като съставка в много хранителни добавки. Заради лечебните му свойства е много полезно за здравето и има широк спектър на приложение. В този статия ще откриете 10 основни причини, поради които да добавите тази билка към своя ежедневен прием.

14 лекари, сътрудничещи с Wiener Privatklinik, са класирани в топ 6% учени в света

Wiener Privatklinik (WPK)

14 лекари, сътрудничещи с Wiener Privatklinik (WPK), една от най-големите частни болници в Австрия, включена през 2021 г. и 2022 г. в класацията на "Най-добрите болници в света", са класирани в топ 6% на най-добрите учени в света според класацията, изготвена от Станфордския университет.

120 случая на маймунска вариола за периода 13 – 21 май 2022 г. са докладвани към СЗО от 12 неендемични за заболяването държави

Обрив при болен от маймунска вариола

Маймунската вариола е вирусно заболяване, което се предава от животни на хора (зооноза). Причинява се от вирус, принадлежащ към род Orthopoxvirus на семейство Poxviridae.

Профилактика на COVID-19

COVID-19-ваксина

Въпреки че количеството на антителата и Т-килърите може да спадне в рамките на месеци след ваксинацията, съществуват В- и Т-клетки на паметта; те могат да запазят информация за коронавируса в продължение на много години.

Фокус върху Украйна. Как да помогнем: опции, идеи и проверени връзки

Има много варианти за оказване на помощ на Украйна

MAKEUP е международна компания, един от главните офиси на която се намира в Украйна. Като лидер на пазара, ние винаги сме носили международни ценности и красота. Сега сме обединени, както никога досега: всички наши усилия са насочени към подпомагане на Украйна да се изправи срещу агресията. Заедно с нас – хиляди украински служители, офисите ни в Европа, партньорски марки и целият свят.

COVID-19 и неврологични заболявания

Компютърна томография (КТ)

По време на хоспитализация на пациенти с COVID-19 може да се проявят тежки неврологични усложнения, като гърчове, енцефалопатия, енцефалит, мозъчносъдови инциденти и др.

COVID-19 и астма/ХОББ

Инхалер

Хората с добре контролирана лека до умеренотежка астма нямат повишен риск от придобиване на COVID-19, за тежък COVID-19 и от смърт, свързана с COVID-19.

Средства за лечение на COVID-19

Средства за лечение на COVID-19

Тъй като някои от лекарствата са експериментални, данните за тях са оскъдни и съответно отсъствието на публикувани взаимодействия не може да гарантира, че прилагането на съответните комбинации ще е безопасно.

Реклама