Новини

Шест ползи от редовния секс

Половин час любов топи калориите от новогодишната трапеза

Сексът подмладява и разкрасява
Сексът подмладява и разкрасява

Усърдната любовна игра е гаранция за лесно стопяване на натрупаните по време на новогодишните празници калории. До този извод са стигнали американски диетолози от университета в Пенсилвания, съобщи списание Newsweek. Те са изчислили, за една минута секс се изгарят малко повече от 4 калории.

Освен това учените от университета в Пенсилвания са сигурни, че сексът помага срещу инфекции и е отлично средство за предпазване от грипа, който в България се очаква в средата на януари. Според специалистите половите сношения веднъж или два пъти седмично повишават образуването на антитела.

Секс 4 пъти седмично в продължение на десет години подмладява видимо със 7 – 12 години. При жените той повишава нивото на хормона естроген, който прави косата блестяща, а кожата мека.

Сексът лекува главоболието. Затова лекарите го препоръчват горещо на жените, страдащи от мигрена. Установено е, че увеличаването на ендорфините и кортикостероидите в кръвта по време на възбуда действа болкоуспокояващо.

Сексът помага при смущения в менструалния цикъл. Ендокринолози от Колумбийския и Станфордския университет доказали, че той действа така дори при лесбийки.

Според изследователите е важна самата интимна близост, а не оргазмът. Редовното отдаване на партньора има удивителни ефекти върху здравето и доброто физическо състояние.

Автор(и): Силвия Николова
Източник:

Монитор

Снимка:

iStockphoto