Новини

Денонощна клиника за болни деца

Първа детска консултативна клиника (1ДКК)

От 17 октомври 2016 г. Първа детска консултативна клиника (1ДКК) започва денонощна работа, съобщиха от лечебното заведение.

На 9 октомври 2014 г. фондация „Съпричастен кръст“ ще отбележи Световния ден на зрението

С нарастването продължителността на живота се увеличава и слепотата

Отбелязан за първи път на 8 октомври 1998 г., Световният ден на зрението се провежда всяка година втория четвъртък на м. октомври като глобална инициатива на Световната здравна организация (СЗО) за предотвратяване на слепотата до 2020 г. Тази година починът ще бъде честван на 9 октомври.

Зачестяват слънчевите алергични конюнктивити на брега на морето

Конюнктивитът се лекува с капки или мехлем

Конюнктивитът е най-честото заболяване на очите, което може да ни създаде проблеми през лятото. Този възпалителен процес може да се дължи на алергична реакция към ултравиолетовите лъчи или да бъде чисто механичен – непоносимост към топлинната енергия, която отделя слънцето.

Безплатни профилактични очни прегледи по случай 24 май

Катарактата може да доведе до пълна слепота

Създадена през м. май 2012 г., фондация „Съпричастен кръст“ организира целогодишно регулярни благотворителни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта и други очни заболявания.

Безплатни профилактични очни прегледи по случай Първи май

Не е правилно да се чака „пердето да узрее напълно“

Създадена през м. май 2012 г., фондация „Съпричастен кръст“ организира целогодишно регулярни благотворителни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта и други очни заболявания.

Безплатни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта

Катарактата зачестява прогресивно след 60-годишна възраст

Създадена през м. май 2012 г., фондация „Съпричастен кръст“ с управител доц. д-р Красимир Коев целогодишно организира благотворителни прегледи за ранно диагностициране и превенция на катаракта.

Празнични коктейли

Безалкохолният пунш е подходящ за цялото семейство

Времето е студено, понякога мрачно и настроението често е мрачно, въпреки предстоящите празници. С плодови сокове и ароматни подправки можем да се освежим, да подкрепим имунната система и да се ободрим.

Невидимият враг в храната

Вместо пшеница е разумно да потърсим брашна от ядки, картофи, мента и шипка

Яжте това, полезно е, не яжте онова. Диетологията вероятно е най-динамичната наука. Година-две след като едни продукти са обявени за „суперхрани“, отстъпват назад и ги заменят с други. А пък списъкът на вредните се попълва с бясна скорост.

Подправки борят възпалението

Кухненските подправки помагат за по-бързо излекуване при простуда и грип

Популярните кухненски подправки могат да ликвидират възпалението, причина за много болести на съвремието, като се започне от хроничните и банални възпаления като цистити, бронхити и други, мине се през автоимунните заболявания и се стигне до рака.

48 часа след раждането можем да кажем дали бебето чува

Най-честите причини за вродена глухота са генетични, инфекции и лекарства
Д-р Масларска, защо се налага здравото новородено да бъде изследвано?

Не пропускайте

Коментари