Новини

Енергийна терапия спасява безнадеждно болни

Интервю с д-р Мариана Желева, дерматолог-венеролог, специалист по аурикулотерапия и краниотерапия

Акупунктура
Енергийната медицина съчетава модерната електронна технология с древното източно лечителско изкуство

- Д-р Желева, какво представлява енергийната медицина?

- За разлика от официалната, тя не лекува отделни симптоми, а организма като цяло. Затова се нарича още и холистична медицина.

Целта ѝ е да помогне на организма сам да се справи със здравословния си проблем, без да използва лекарства. Енергийна е, защото работи чрез енергията на организма, която тече по енергийните канали, енергийните меридиани, на тялото. Тази медицина има вече 5000 години история и ефективността и абсолютната ѝ безвредност са преминали изпита на времето.

- Какви заболявания може да лекува?

- Заболяванията са проблем на организма, който той сам не е успял да преодолее. При енергийната медицина усилията са насочени към установяване на блокажите на енергията и премахването им. Тази медицина цели енергията да тече силна и чиста по енергийната ни система, защото това е гаранция за поддържане или възстановяване на здравето ни. Най-голямата сила на тази медицина е в предотвратяване развитието на болести – още от първите симптоми, и бързото им коригиране, за да не се задълбочава проблемът. Колкото по-скорошно е едно оплакване и колкото по-малко заболявания има човек, толкова по-кратко и успешно е лечението. Тъй като лечебните възможности на човешкия организъм са безкрайни, почти няма заболяване, което да не се повлияе благоприятно от това лечение. Вегетативна дистония, дискова херния, дископатия, цистит, мигрена, синузит, невродермит, херпес симплекс, кръгово оплешивяване, уртикария, фобии, страхови неврози, въобще спасява хора от заболявания, за които се твърди, че няма надежда за лечението им.

- Как се провежда лечението?

- През хилядолетната история на енергийната медицина са се развили и утвърдили много методи за коригиране на енергийните блокажи по меридианната ни система. Това става чрез оптимизирано хранене и диети, билки, чрез дихателни техники, пози и упражнения, чи-гун, йога, чрез масажи, шиащу, юмейшу и чрез разновидностите за въздействие върху акупунктурните точки. Това са отворите на енергийната ни система, разположени по кожата подобно на пори. Чрез тях можем да се свържем с енергията в меридианите ни и да ѝ повлияем. Въздействието върху тези точки може да стане с натиск – акупресура, чрез нагряване със специални билкови пури – мокса, с игли – акупунктура. Чрез иглите може да се подаде и електровъздействие – електроакупунктура.

- Вие практикувате и скенертерапия. Какво всъщност представлява тя?

- Скенертерапията е електронен вариант на електроакупунктурата. Вместо с игли се работи с електрически сигнал, като той непрекъснато се променя според моментните нужди на организма. По този начин кожата не се нарушава, а и процедурата не е болезнена. Съществуват специално създадени за нея апарати, какъвто вече има и в България. Прецизната електроника помага на терапевта да подбере най-подходящите точки за въздействие и дори подава сигнал, когато терапевтичното въздействие е постигнало максимума си. Самоконтролируемият енергоневроадаптивен регулатор, накратко скенер, е съвременна, модерна техника за въздействие върху акупунктурните точки и меридиани по човешкото тяло, затова и е един нов подход от енергийната медицина. Апаратът е разработен като част от секретна съветска космическа програма. Целта е била да се създаде малко, енергоикономично и преди всичко високоефективно устройство, което да поддържа здравето на космонавтите във върхова форма, без класическите лекарства – един универсален неинвазивен регулатор на функциите на тялото – мечтата на всеки лекар. Така енергийната медицина прекрасно съчетава модерната електронна технология с древното източно лечителско изкуство. Тази нова, неинвазивна енергийно-информационна технология цели активиране на резервите на човешкия организъм.

- При какви заболявания не се препоръчва такова лечение?

- Лечението е подходящо при всякакви диагнози, то подобрява състоянието, но трябва добре да се дозира, за да се минимизират възможните лечебни обостряния. Завишено внимание се изисква при хората с пейсмейкър, остри психически състояния, хронични системни заболявания, лекувани с кортизон, и злокачествени процеси.

- При всички възрасти ли може да се прилага този метод?

- Тази високоефективна и безвредна терапия е алтернатива както за възрастни, така и за деца. При възрастни пациенти, с натрупани в годините множество и напреднали заболявания, енергийната медицина цели подобряване качеството на живот – намаляване на болките, повишаване на жизнения тонус и подвижност, подобряване на съня.

При децата енергийната медицина е не само подходяща, но е и правилният избор на родителите, които желаят пълно и окончателно разрешаване на здравословните им проблеми. С раждането си всяко дете е предразположено към засягане на определена система, което се наследява от родителите. През живота му те могат да се проявят в различна степен. Енергийната медицина може да помогне за минимизирането им. Синузити, ангини, нощно напикаване, фобии са само част от болестите при децата, които се лекуват успешно чрез енергийна медицина.

На вашето внимание

Автор(и): Фани Серафимова
Източник:

Монитор

Снимка:

Flickr

Реклама

Други публикации, които биха ви заинтересували